torsdag 5 maj 2011

Entreprenörskap i skolan

Idag blev det ingen torsdagskonferens på jobbet, istället fick mitt arbetslag ta oss till stan för inspirationseftermiddag om entreprenörskap i skolan. (Blev för övrigt mycket glad när några elever blev besvikna för att de var tvungna att sluta spanskan tidigt eftersom jag skulle iväg, kul att höra att spanskan uppskattas ju!) Eftermiddagen startade med föreläsning av Micke Gunnarsson, som var mycket rolig och intressant. Alla lärare borde få lyssna på honom, särskilt såna som glömt varför de blev lärare och varför läraryrket är så viktigt.

Sedan skulle vi lärare vara entreprenörer. Min grupp uppfann en upplevelsebok, och gjorde en reklamfilm. iPad till skolorna, eller åtminstone datorer till alla elever vore nåt. Denna reklamfilm slängdes ihop på 10 minuter, tänk om man kunde få ge eleverna möjlighet att jobba så.

>

2 kommentarer:

  1. Då vet man att man är en duktig pedagog när eleverna blir besvikna när dom får sluta tidigare. Lite som Micke pratade om att elever kunde stå utanför skolan innan den har öppnat och vara förväntansfulla som dom skulle kunna stå utanför Liseberg.

    Helt otroligt snabbt jobbat med filmen. 5 minuter filma och 5 minuter klippa. Kul grupp vi hade idag. Jag får läsa mer av dina tankar i din blogg.

    SvaraRadera
  2. Ja, det var kul att vi hade en iPad i gruppen, så man fick se den in action. Datorerna känns plötsligt förlegade... :O

    SvaraRadera