måndag 28 februari 2011

Superpedagogen

Jag har varit tveksam till detta med en lärarblogg.
Men efter att ha jobbat ett tag (inte länge alls, två månader ungefär) ramlar jag över pedagogiska dilemman, skoldebatter och diskussioner om svenska skolan absolut hela tiden. Och efter att ha sett kvällens avsnitt av SVTs "Klass 9A" kände jag att det får räcka. Jag behöver en blogg där jag kan skriva av mig om alla mina funderingar och frustrationer och även glädjeämnen som finns inom skolan.

Och nej. Jag kunde inte motstå bloggadressen "superpedagog" när jag såg att den var ledig.
Jag är ingen superpedagog. Kommer nog aldrig bli en superpedagog heller. Vad är en superpedagog egentligen? Ett begrepp myntat av SVT?

5 kommentarer:

 1. Åh, värsta bästa namnet på bloggen! KUL att du bloggar och kul att du tog det lite halvprovocerande namnet. Fast iofs, jag tror nog att du är en superpedagog på sätt och vis!

  Välkommen in i lärarbloggvärlden! Jag länkar!

  SvaraRadera
 2. Håller med Anna, lysande bloggnamn. Är övertygad om att det finns många superpedagoger, men är tveksam över huruvida de finns i 9A.

  Har också just börjat skolblogga (igen) och visst har 9A en del i det.

  SvaraRadera
 3. Inget ont som inte har något gott med sig, som man säger. Finns det en superpedagog är det säkert någon som inser att det alltid finns mer att lära, och att det finns fler sätt än ett att bedriva god undervisning på.

  SvaraRadera
 4. Strålande, välkommen till bloggosfären!

  SvaraRadera
 5. Tack för välkomnanden! Hoppas att jag håller bloggen i liv, för detta (och twitter) känns som mycket bra forum att få snacka av sig lite om allt som hör läraryrket till. Och det behövs känns det som... :)

  SvaraRadera