söndag 10 april 2011

Lovsång till Twitter

När jag startade min Twitter för snart ett år sedan hade jag ingen aning om vad jag skulle göra med den. Jag hade ett jobb som gick ut på att svara i telefon och ingenting annat, så när det inte ringde hade jag ingenting att göra. Så jag skaffade mig en Twitter.

Tänk om jag då hade vetat vad jag vet idag. Twitter slår alla andra sociala medier med hästlängder i min bok. Att kunna följa andra lärare är som en liten guldgruva. I små korta tweets kan man få nya uppslag till lektioner, men framförallt får man följa den väldigt intressanta diskussionen om skolan som alltid pågår där. Den senaste tiden har det ju dessutom stormats massor i och med Jan Björklunds uttalanden om #merkateder och skoldiskussionen har drivits vidare av engagerade lärare. Med hjälp av Twitter har jag hittat mängder av intressanta människor, med intressanta synpunkter och idéer och jag tycker att alla lärare borde finnas på Twitter. För herregud så många kollegor man har där. Plötsligt är det inte bara arbetslaget på skolan man kan diskutera med, utan med lärare från hela landet (eller hela världen om man så vill). Fantastiskt.

2 kommentarer:

  1. Håller helt med dig om detta. Arbetslaget har vidgats enormt och man känner sig helt plötsligt inte så ensam med sina tankar. Jag känner stöd från andra och samtidigt blir jag väldigt allmänbildad genom alla nya insikter man får ta del av

    SvaraRadera
  2. Precis! Har äntligen förstått vitsen med twitter :)

    SvaraRadera